søndag den 11. december 2011

Det første indlæg

Vores mål er at blive GÆLDFRIE! Og det betyder at AL gæld skal væk.

Denne blog kommer mest af alt til at handle om vores privatøkonomi, men også en hel del om, hvad vi går og laver her på vores dejlige gård på Bornholm.

Vores økonomi har, siden vi flyttede på landet, føltes anstrengt pga. utallige ombygninger (og her i sommer et bryllup). Vi har aldrig haft nogen nævneværdig opsparing, til gengæld har vi været rigtig gode til at bruge hver eneste øre, vi har tjent, ofte på helt unødvendige ting. Når regningerne kom ind ad døren, var det ofte forbundet med en temmelig heftig mavepine for mit vedkommende, for hvor skulle pengene komme fra? Min mand har, til min store frustration,  været meget bedre til at tage det roligt.

På grund af vores bryllup i juli i år var vi tvunget til at lægge penge til side. Det betød også, at vi måtte indstille stort set al unødvendig brug af penge. Det var noget af en øjenåbner, for vi manglede jo absolut ingenting. Det var en hel befrielse for mig ikke at bruge penge, og jeg har fortsat lige siden.

Jeg har igennem længere tid læst om privatøkonomi på canadiske, engelske og amerikanske blogs, og her har jeg fundet stor inspiration, både med hensyn til indretning af vores økonomi og supergode sparetips. Vores økonomi er nu sat fuldstændig i system. Vi har oprettet ekstra konti til planlagt forbrug med faste månedlige overførsler. Dankortet bruges nu næsten ikke mere, kontanter er blevet dagens orden. Det er blevet naturligt for os at tage i Brugsen et par gange om ugen for at købe kød, som er sat kraftigt ned pga. sidste salgsdag. Det ryger direkte i fryseren, og det fejler absolut intet. Vi har sparet rigtig mange penge på den måde, og i oktober købte vi overhovedet ikke kød, da vi udelukkende spiste, hvad vi havde i fryseren. Den måned sparede vi 700 kr. på madbudgettet! Penge, som kunne bruges, da jeg fyldte fyrre i november.


Flere detaljer om vores mål og budget følger senere.


3 kommentarer:

  1. Hi Rikke,

    HAPPY CHRISTMAS FROM SFT!

    Hope your sealed pot is going well.

    Sft x

    SvarSlet
  2. Oh, I do hope you will post again.

    Your journey sounds very interesting.

    Where do you live in Denmark?

    Sft x

    SvarSlet
  3. I live on the island of Bornholm in the Baltic Sea with my husband and our myriads of animals. I will post again soon, but unfortunately we had a bit of bad news last Wednesday - my mum has been diagnosed with cancer. So I will spend Christmas with my mum and dad at the hospital while my husband is with his daughter and parents at home. But as soon as I'm ready I will post again:-)

    SvarSlet